Ποιοι είμαστε - afetiria

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Ποιοι είμαστε
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Ζούμε από την εργασία μας.

Δεν ενδώσαμε στις εύκολες λύσεις επιβίωσης, πλουτισμού που μας προτάθηκαν με αντάλλαγμα την σιωπή μας ή την παραμονή μας στον "καναπέ".

Για εμάς δεν υπάρχει διαχωρισμός των πολιτών σε αριστερούς και δεξιούς.

Υπάρχει μόνο κοινή λογική και κοινή προσπάθεια για την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου του λαού μας.

Προφανώς για να γίνει αυτό πρέπει να ξεκινήσει η ανάπτυξη των επιχειρήσεων, μετά η μείωση της ανεργίας και συγχρόνως η δικαιότερη αναδιανομή πλούτου μέσω της φορολογίας που θα οδηγήσει σε ανάπτυξη για όλη την κοινωνία.

Η αναδιανομή του πλούτου για εμάς είναι η οικονομική πολιτική που στοχεύει στη δικαιότερη κατανομή του συνολικού ΑΕΠ και πλούτου μέσω ηθικά αποδεκτής φορολογίας με σκοπό την ανάπτυξη και την παροχή ίσων ευκαιριών στους πολίτες.

Το ζητούμενο για αυτήν την οικονομική πολιτική είναι να αμβλύνει την ανισότητα, χωρίς να διαστρεβλώνει τα ατομικά κίνητρα για εργασία και επένδυση. Θετικό παράδειγμα αναδιανεμητικής πολιτικής είναι η παροχή ποιοτικής δημόσιας παιδείας.

Θα πρέπει λοιπόν η φορολογία να είναι λογική, και οι εισφορές των φόρων να πηγαίνουν όσο το δυνατό σε αποδοτικότερες λειτουργίες, που μπορούν να προσφέρουν τα καλύτερα στους ανθρώπους.

Είναι προφανές ότι ζητάμε από όλους να προσπαθήσουν πολύ. Ατομικά ο καθένας. Η ατομική αυτή προσπάθεια του καθενός είναι, που αθροιζόμενη θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Η αναδιανομή με λογική, αλλά και αποδοτικότητα, με σεβασμό και αντικειμενικότητα είναι που θα φέρει μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου στους Έλληνες. Και αυτό θα είναι η παρακαταθήκη για πιο στέρεη ανάπτυξη και αύξηση του πλούτου της χώρας.

Τα προτάγματα στο μέλλον θα είναι :

Θέλουμε να είμαστε μέρος αυτής της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας με τα οφέλη της (πλούτος, τεχνολογική εξέλιξη κλπ) αλλά και με το κόστος αυτού (αλλαγή νοοτροπίας, εντατικοποίηση της εργασίας και της παραγωγής κλπ);

ή

Θέλουμε να είμαστε σε μια πιο μικρή οικονομία στα επίπεδα μιας χώρας, με τα οφέλη της (ήσσονος προσπάθεια, διατήρηση των κεκτημένων νοοτροπιών κλπ) και το κόστος (λιγότερος πλούτος, στασιμότητα στην εξέλιξη και την ανάπτυξη των επιστημών και τεχνών κλπ);

Εμείς έχουμε διαλέξει στρατόπεδο :

Δεν πιστεύουμε σε πολιτικούς μύθους και οικονομικές ιδεοληψίες
Θέλουμε μια ισχυρή οικονομία.
Δεν φοβόμαστε τον ανταγωνισμό.
Θέλουμε την αλλαγή των παλαιών νοοτροπιών.
Αναζητούμε αέναα την εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα.
Γιατί είμαστε προοδευτικοί.

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού