Μισθωτοί μηχανικοί - afetiria

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Δράσεις
αφετηρία
για το τεε για τον μηχανικό για τη χώρα
___________________________

ΘΕΜΑ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ;


Χιλιάδες μηχανικοί έχουν κλείσει τα βιβλία τους πριν το 2017 κι εργάζονται ως μισθωτοί. Ο ΕΦΚΑ όμως αγνοεί το κλείσιμο των βιβλίων τους κι εξακολουθεί να τους θεωρεί ελεύθερους επαγγελματίες! Οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί στο ΤΣΜΕΔΕ γι’ αυτές τις υποθέσεις είναι ήδη χιλιάδες και κάθε μέρα αυξάνονται.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να βεβαιώνονται, παρανόμως, ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερου επαγγελματία σε μισθωτούς μηχανικούς! Παρά το μεγάλο πλήθος των ενστάσεων που έχουν ήδη κατατεθεί, δεν έχει γίνει καμία διόρθωση και τα ασφαλιστήρια εξακολουθούν να βεβαιώνονται.

Δεδομένου ότι όλες οι οφειλές μεταβιβάζονται πλέον στο ΚΕΑΟ, δημιουργείται κάθε μέρα που περνάει ένας επιπλέον βραχνάς σε χιλιάδες συναδέλφους μας..

ΡΩΤΑΜΕ:
• Πότε θα γίνει η διόρθωση;
• Τι θα γίνει, αν η διόρθωση δεν έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους; Επαναλαμβάνουμε: στο τέλος του έτους τα βεβαιωθέντα θα θεωρηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα μεταφερθούν στο ΚΕΑΟ! Με επακόλουθο να ξεκινήσουν κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς για παράνομες οφειλές!
• Τι θα γίνει με την ασφαλιστική ενημερότητα όλων αυτών των μηχανικών; Τονίζουμε ότι πολλοί μπορεί να έχουν και προστατευόμενα μέλη ή ακόμα χειρότερα, χρόνιες παθήσεις και σοβαρές αναπηρίες που καθιστούν απαγορευτική τη διακοπή παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών από τον ΕΟΠΥΥ.
• Τι κάνει η σημερινή Διοίκηση του ΤΕΕ για να λυθεί το πρόβλημα;

Μια ατιμία, με πολλούς συνενόχους (οι οποίοι σιγά-σιγά αποκαλύπτονται), μας στέρησε την παρουσία μας στη Διοικούσα. Δεν θα σταματήσουμε όμως να υπερασπιζόμαστε τους συναδέλφους μας, με όση δύναμη έχουμε.

> Καλούμε τη σημερινή Διοίκηση του ΤΕΕ να παρέμβει ουσιαστικά με σκοπό να λύσει το πρόβλημα, όχι απλώς να πει ότι κάτι έκανε.

> Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό λογιστικά και να καταλάβει ότι οι δυσλειτουργίες του συστήματος προκαλούν ανασφάλεια κι οργή.


Μηχανικοί Ελευθεροι Επαγγελματίες και Μισθωτοί, προχωράμε μαζί!


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού